Home Improvement

Hvordan tjekker man autenciteten af et tæppe?

At købe et tæppe eller et gulvtæppe er en livslang forpligtelse for nogle og en kortere for andre. Ligegyldigt hvad er det vigtigt at huske på, hvad du roder dig selv ud i, og hvor meget du vil bruge på det. Ofte sælges falske tæpper til folk til meget høje priser, derfor bliver det meget vigtigt at se, om et tæppe er autentisk eller ej. Især ved håndvævede tæpper! 

En anden ting at huske på er typen af stof, tæppet er lavet af. Er det maskinlavet eller håndlavet? Hvis du ikke kan skelne mellem den, er chancen, for at du bliver snydt, meget høj. 

For at gøre købsprocessen for et ”originalt” og ”autentisk” tæppe lettere kommer vi her med nogle få punkter, du kan undersøge, før du køber et til dig selv: 

  1.     Blødning af farver

Køb aldrig et tæppe der er blevet vasket med et flygtigt farvestof. Hvis du gør dette, og uheldigvis spilder noget på dit tæppe, vil det føre til blødning af farve, og rummet vil være et rod. Et Ægte tæppe bør på den anden side altid være farvet med naturlige vegetabilske farver. Farven på tæppet ser måske flot ud, når du køber det, men hvor lang tid det holder – det fortæller dig noget om dets kvalitet. 

For at teste det kan du tage en fugtig klud og placere den på tæppet natten over, og hvis der er farve på kluden næste morgen, er farven ikke stabil. 

  1. Du fik dit tæppe til en kanon pris

Det tager et væsentligt stykke tid at lave et autentisk tæppe, især hvis det er håndlavet. Og ligesom med håndværk vil dette håndlavede tæppe også være meget dyrt. Men hvis du ser et tæppe, der ser meget autentisk ud, men du får det til en meget lav pris, er det måske ikke et ægte tæppe! Hvis dit tæppe er billigt, vil det være lavet af syntetiske materialer, lavet med ustabile farver og/eller håndtuftet. Undgå at blive snydt! 

  1. Knuderne

Når du ser et tæppe, du ønsker at købe, skal du vende det. Vend det og tjek alle dets knuder. Hvis du mærker, at alle knuderne er ujævne, betyder det, at tæppet er håndlavet, og derfor er knuderne ujævne. Dette er fordi menneskehænder laver asymmetri, og derfor vil nogle knuder være store og andre små. 

Den mest effektive måde at finde ud af, om det er et Ægte tæppe, er at klippe en enkelt knude. Hvis tæppet er ægte, vil kun én tråd komme ud. Hvis det ikke er, vil hele tæppet begynde at falde fra hinanden, og du vil se med dine egne øjne, at det er falsk!  

  1. Frynserne

For at sikre, at et tæppe er håndlavet, kan du også tage et kig på frynserne. Hvis du har et maskinlavet tæppe, vil dets frynser være syede på latexbagsiden af tæppet, og vil ikke være en indbygget del af tæppet. Dette er en af de bedste måder at finde ud af, om tæppet er håndlavet, og om tæppet er autentiske eller ej! 

Før du gør alt dette, skal du mærke overfladen af tæppet, og du vil finde ud af, om det er ægte eller ej. Med alle disse punkter i mente kan du let identificere, hvilket er et Ægte tæppe, og hvilket ikke er. Det vil forhindre dig i at blive snydt, og du kan da købe et tæppe, der er prisen værd. For at sikre at du investerer i et ægte tæppe, kan du købe det fra pålidelige kilder såsom Trend Carpet; du vil ikke blive skuffet med mængden og kvaliteten, de har!